x

Wakker Dier nomineert Charlie Dée als Meest Sexy Vegetariërs 2011

Wakker Dier nomineert Meest Sexy Vegetariërs 2011

Amsterdam, 4 oktober - “EetGeenDierenDag” - 2011; Vandaag start Wakker Dier voor de zesde keer de verkiezing van de Meest Sexy Vegetariër. Oorspronkelijk diende de verkiezing om vegetarisme uit de ‘geitenwollensokkenhoek’ te trekken, maar inmiddels is vegetarisch eten ‘in’, en worden juist fervente vleeseters buitenbeentjes. Slecht 13% van de Nederlanders eet nog iedere dag vlees. Vier miljoen Nederlanders zijn flexitariër. Zij eten meerdere keren per week vegetarisch. Twintig –zo goed als- vegetarische BN’ers staan klaar om samen met Wakker Dier de boodschap te verspreiden: met elke vegetarische dag help je de dieren, het klimaat en het milieu en draag je bij aan een eerlijkere wereld voedselverdeling.

Iedereen kan stemmen op www.wakkerdier.nl/sexyvegetarier. De eerste 2.500 stemmers krijgen het nieuwe tijdschrift Vega (twv €7,95) gratis thuisgestuurd.

 Vegetarisme in opkomst

Sinds 2008 staat de link tussen vegetarisme en het klimaat goed op de kaart. Een gemiddelde Nederlander veroorzaakt 40% meer uitstoot van broeikasgassen dan een vegetariër (1). Vegetarisch eten is, behalve goed voor de dieren en het klimaat, ook goed voor de gezondheid (minder obesitas en hart- en vaatproblemen), het milieu (mestprobleem), de natuur (ontbossing voor de teelt van veevoer en overbevissing) en voor het wereldvoedselprobleem (2). Van alle kanten klinkt de roep om in Westerse landen de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen. En met succes, want inmiddels laten al 4 miljoen mensen (3) regelmatig vlees links liggen. Het percentage Nederlanders dat elke dag vlees eet is gedaald naar 13% (5).  2010 toonde voor het eerst ook een daling in de hoofdelijke vleesconsumptie van Nederlanders (4).

Wie wordt de Meest Sexy Vegetariër van 2011

Twintig Bekende Nederlanders (m/v) strijden om de titel. Op de speciale stemsite kunnen mensen tot 1 december hun stem uitbrengen op hun favoriete mannelijke en vrouwelijke kandidaat. Op 1 december worden de finalisten, drie heren en drie dames, bekendgemaakt en rond Kerst de uiteindelijke winnaars. Alle kandidaten hebben een ‘zo goed als vegetarische levensstijl’. Af en toe zondigen mag, want: 'beter inconsequent goed, dan consequent fout', is de boodschap die Wakker Dier aan het publiek wil meegeven. Je hoeft niet elke dag vegetarisch te eten om de dieren te helpen: elke dag scheelt!

Meest Sexy Vegetariërs 2006-2010

Vorig jaar koos het Nederlandse publiek voor actrice Sanne Vogel en Dio van der Veen. Winnaars van andere jaren waren schrijver en journalist Leon Verdonschot en GTST actrice Inge Schrama (2009), model Ancilla Tilia en acteur Noah Valentyn (2008), cabaretier Guido Weijers en actrice Monique van der Werff (2007), Marly van der Velde (GTST) en Antonie Kamerling (2006). Wereldwijd wordt de Meest Sexy Vegetariër verkiezing georganiseerd door Peta.org.

 

powered by MOvE Online | Design by WOEST